Sklinda gandai, kad paragavę šio picos kekso tėčiai užsimanė Tėvo dieną švęsti kiekvieną sekmadienį! Pradžiuginkime esamus ir būsimus tėčius sočiu ir gardžiu kepiniu! 😋
2 šaukštelių itališkų prieskonių picai: džiovintų raudonėlių, čiobrelių, rozmarinų ir pan.
½ šaukštelio druskos
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
Paruošimas
Vadovaudamiesi ant pakuotės pateiktais nurodymais pasiruoškite picos tešlą (ruoškite normą, skirtą 3 picoms). Tešlai pakilus jos nekočiokite į picos padus.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite apvaliam keksui skirtą kepimo formą sviestu.
Sumaišykite visų rūšių sūrius su prieskoniais, druska ir pipirais.
Nedideliame inde ištirpinkite sviestą ir įmaišykite sutrintą česnaką.
Padalinkite picos tešlą į maždaug 24 gabaliukus (galite tiesiog atgnybti pirštais). Kiekvieną gabaliuką greitai įmerkite į sviesto ir česnako plakinį ir apvoliokite sūrio ir prieskonių mišinyje. Jei sviesto ir česnako mišinys ima stingti, pašildykite jį mikrobangų krosnelėje.
Apvoliotus picos gabaliukus sudėkite į kepimo formą. Kepkite 20-25 minutes, kol gražiai pagels. Iškepus leiskite atvėsti. Jei aplink formelės kraštus bus šiek tiek nesusigėrusio sviesto, nupilkite jį.
Atsargiai išimkite iš kepimo formos. Jei keli gabaliukai liks prilipę prie kepimo formos, įstatykite juos atgal. Patiekite su mėgstamu daržovių ar kitu padažu.
Picos keksas skaniausias, kol dar šiltas. Skanaus!
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku