2 kg aukščiausios rūšies miltų (550D);
1.2 kg vandens(20°C);
50 g šviežių mielių;
36 g druska;
80 g aliejaus;
manų kruopų pabarstymui.
Vandenį supilti į maišyklės dubenį, sudėti mieles ir jas ištirpinti. Po to, supilti miltus, druską ir maišyti apie 4 min., nugramdyti sausus miltus nuo dubens kraštų ir vėl maišyti, kol tešla taps vientisa. Supilti aliejų ir maišyti iki vienalytės elastingos masės. Tešlą įdėti į aliejumi ištepta indą, uždengti maistine plėvele ir kildyti ne mažiau kaip 3 valandas kambario temperatūroje. Pakilusios tešlos tūris padidėja 3-4 kartus. jos paviršiuje atsiranda daug įvairaus dydžio oro burbuliukų. Susprogdinus oro burbuliuką turi likti duobutė. Taip pat, pirštu paspaudus tešlos paviršių, tešla sukrenta į duobutę.
Tešlą atsargiai išversti ant stalo ir padalinti į 700 g svorio gabaliukus. Kiekvieną tešlos gabaliuką perlenkti per pusę, paspausti, kad išeitų oras ir vėl perlenkti pusiau. Tuomet, uždengti plėvele ir palikti ant stalo kilti apie 1 valandą
Iš pakilusios tešlos iškočioti pailgą lakštą ir įpjauti 8-12 pjūvių. Tešla labai elastinga, todėl pjūvių vietose susiformuoja pailgos skylės. Suformuotą tešlą padėti ant kepimo skardos ir pabarstyti manų kruopomis. Galima į tešlą įspausti keletą alyvuogių.
Pašauti kepaliuką į iki 230°C įkaitiną orkaitę ir kepti 15-20 min., kol gražiai rusvai apskrus. Iškepusi „Fougasse“ duona labai traški.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku