PRANCŪZIŠKA DUONA FOUGASSE | Malsena PRANCŪZIŠKA DUONA FOUGASSE | Malsena
LT
EN

Receptai

PRANCŪZIŠKA DUONA FOUGASSE
Sudėtis

2 kg aukščiausios rūšies miltų (550D);
1.2 kg vandens(20°C);
50 g šviežių mielių;

36 g druska;
80 g aliejaus;
manų kruopų pabarstymui.

Paruošimas

Vandenį supilti į maišyklės dubenį, sudėti mieles ir jas ištirpinti. Po to, supilti miltus, druską ir maišyti apie 4 min., nugramdyti sausus miltus nuo dubens kraštų ir vėl maišyti, kol tešla taps vientisa. Supilti aliejų ir maišyti iki vienalytės elastingos masės. Tešlą įdėti į aliejumi ištepta indą, uždengti maistine plėvele ir kildyti ne mažiau kaip 3 valandas kambario temperatūroje. Pakilusios tešlos tūris padidėja 3-4 kartus. jos paviršiuje atsiranda daug įvairaus dydžio oro burbuliukų. Susprogdinus oro burbuliuką turi likti duobutė. Taip pat, pirštu paspaudus tešlos paviršių, tešla sukrenta į duobutę.

Tešlą atsargiai išversti ant stalo ir padalinti į 700 g svorio gabaliukus. Kiekvieną tešlos gabaliuką perlenkti per pusę, paspausti, kad išeitų oras ir vėl perlenkti pusiau. Tuomet, uždengti plėvele ir palikti ant stalo kilti apie 1 valandą

Iš pakilusios tešlos iškočioti pailgą lakštą ir įpjauti 8-12 pjūvių. Tešla labai elastinga, todėl pjūvių vietose susiformuoja pailgos skylės. Suformuotą tešlą padėti ant kepimo skardos ir pabarstyti manų kruopomis. Galima į tešlą įspausti keletą alyvuogių.

Pašauti kepaliuką į iki 230°C įkaitiną orkaitę ir kepti 15-20 min., kol gražiai rusvai apskrus. Iškepusi „Fougasse“ duona labai traški.

Susiję produktai:

Komentarai