Tešlos paruošimas. Į dubenį suberkite miltus ir žiupsnį druskos. Kambario temperatūros sviestą supjaustykite mažesniais gabalėliais arba sutarkuokite „burokine“ tarka į tą patį indą. Toliau vyks darbas rankomis – sviesto gabalėlius trinkite pirštais į miltus tol, kol dubenyje turėsite į džiuvesėlius panašią masę. Į ją įpilkite šiek tiek vandens – tešla turėtų sulipti ir leistis minkoma rankomis. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą pusvalandžiui atvėsti.
Kol vėsta tešla, pradėkite ruošti įdarus. Žalumynų kišams keptuvėje su gabalėliu sviesto ir tarkuotu česnaku pakepinkite špinatus ir lapinius kopūstus, kol šie susitrauks. Iš anksto paruoškite ir smidrus – keptuvėje ištirpinkite sviesto gabalėlį, smidrams nupjaukite kiečiausią jų dalį, juos šiek susmulkinkite į mažesnius gabalėlius ir pakepinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šiek tiek druskos. Supjaustykite kelis burokėlius, pašlakstykite citrinos sultimis ir pabarstykite juos druska.Praėjus pusvalandžiui šaldytuve, tešlą galima kočioti. Iškart iškočiokite visą tešlą iki kelių mm storio. Puodelio pagalba (geriau platesnio skersmens) įspauskite apskritimo formas į tešlą – gausite nedidelius tešlos blynelius.
Įsikaitinkite orkaitę iki 180-190C. Paruoštus blynus atsargiai įklokite į keksiukų kepimo skardą pagal formelių kraštus. Dugną subadykite šakute ir kepkite 10 minučių.
Per tą laiką išplakite kiaušinius ir grietinėlę. Patogiausia šį plakinį susipilti į indą su piltuvėliu.
Po pirmų 10 min kepimo, kepinius traukite iš orkaitės. Į formeles dėkite pasirinktus priedus: į vienus – fetą ir kepintus žalumynus, į kitus – burokėlius ir trupintą ožkos sūrį, o į trečius – lašišą ir pakepintus pjaustytus smidrus. Visas formeles su priedais užpilkite kiaušinio ir grietinėlės plakiniu, o tešlos kraštus aptepkite plaktu kiaušiniu (be grietinėlės). Paruoštus kišus dėkite į orkaitę kepti dar 15 minučių, kol kiaušinio plakinys iškeps, o tešlos kraštai gražiai paruduos.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku