Putlūs plikyti pyragaičiai su kremo įdaru | Malsena Putlūs plikyti pyragaičiai su kremo įdaru | Malsena
LT
EN

Receptai

Putlūs plikyti pyragaičiai su kremo įdaru

Putlūs plikyti pyragaičiai su kremo įdaru – tikra kiekvieno smaližiaus svajonė. Išmokę kepti plikytus pyragaičius, galėsite juos gardinti aibe skanių įdarų!

Pyragaičiams

125 g Aukščiausios rūšies kvietinių miltų

4 kiaušinių

200 ml (stiklinės) vandens

100 g sviesto arba kepimo margarino

žiupsnelio druskos

Plaktos grietinėlės kremui

Šis kremas išliks skanus 6-8 val., tad jį patariama ruošti greitam vartojimui.

Gaminimas: išplakite visus produktus iki purios masės.

400 ml riebios (30 %) grietinėlės

50 g cukraus pudros

1 a.š vanilinio cukraus

Karameliniam kremui

Su šiuo kremu pyragaičiai nesuges 1-2 d.

Gaminimas: išplakti ingredientus iki purumo.

1 indelis „Rududu“

100 g sviesto (kambario temperatūros)

Paruošimas

  • Įkaitinkite orkaitę iki 230°C.
  • Nedideliame puode sumaišykite vandenį, sviestą ir cukrų su druska, maišydami leiskite užvirti. Sumažinkite ugnį ir greitai maišydami suberkite miltus. Taip maišykite apie 1 min., iki kol masė sulips.
  • Paimkite medinį šaukštą ir lengvai maišykite, kol tešla atvės ir nebegaruos. Tuomet vieną po kito įmuškite kiaušinius ir maišykite, iki masė taps vientisa. Nemuškite kito kiaušinio, iki kol gerai neįmaišėte pirmojo!
  • Naudodamiesi šaukštu, prieš tai pamirkytų vandens stiklinėje, iš tešlos suformuokite rutuliukus ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Rutuliukus formuokite tokius, kokio dydžio pyragėlių norėsite.
  • Įdėkite kepimo skardas į orkaitę ir kepkite tokioje temperatūroje apie 30 min., iki pyragaičiai įgaus rusvai auksinį atspalvį. Leiskite atvėsti.
  • Paimkite aštrų peilį ir atpjaukite 1/3 kiekvieno pyragaičio viršaus.
    Likusį pagrindą patepkite pasirinktu kremu ir uždėkite nupjautąjį viršų.
    Papuoškite kiekvieną pyragaitį, pabarstydami cukraus pudra.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai