Pynė „Saulė“ su sūriu | Malsena Pynė „Saulė“ su sūriu | Malsena
LT
EN

Receptai

Pynė „Saulė“ su sūriu

Švenčiame rudens lygiadienį su Saulės pynės receptu 🥖 🌞Visi rudens kepiniai gardesni su Malsena „Karališkais“ miltais! 🥨

Tešlai Jums reikės
  • 600g kvietinių miltų „Malsena Karališki“;
  • 60 g cukraus;
  • 60 ml aliejaus;
  • 2 vnt kiaušinių;
  • 10 g sausų mielių;
  • 9g druskos;
  • 330 ml šilto vandens;
  • 200 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio.
Dekoravimui
  • žiupsnelis sezamo sėklų
  • 1 kiaušinis (plakiniui)

Paruošimas

 

  • Supilti visus tešlos ingredientus, išskyrus sūrį, į dubenį ir gerai išminkyti tešlą. Kai tešla taps vientisa ir elastinga, įmaišyti smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą gerai perminkyti.
  • Iš tešlos atsverti 20 gabalėlių po 60 g ir iškočioti apie 20-30 cm ilgio lazdeles suplonintais galais.
  • Kiekvieną perlenkti per pusę. Jei labai limpa, pasibarstyti miltais. Gauname saulės spindulius. Iš likusios tešlos suformuojame tešlos rutulį saulės centrui.
  • Didelėje kepimo skardoje ar apvalioje ne mažesnėje nei 30 cm skersmens metalinėje torto formoje, išklotoje kepimo popieriumi, formuojame saulę. Plonieji galai guldomi į formos centrą. Spindulių viršuje paliekami tarpeliai tešlos pakilimui. Į centrą, ant plonųjų spindulių galų, dedame likusį tešlos rutuliuką ir stipriai paspaudžiame, kad tešla gerai priliptų. Paruoštą formą 30-40 min. paliekame šiltoje aplinkoje pakilimui. Jei reikia, uždengiame, kad paviršius neapdžiūtų.
  • Pakilusią tešlos saulę aptepame kiaušinio plakiniu, centrą apibarstome sezamo sėklomis.
  • Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 30-35 min., kol paviršius gražiai apskrus ir įgaus sodriai gintarinę spalvą.
  • Išimti iš formos pravėsus ir skanauti!
Malsena_1080x1350_08.20_karališki_02 Malsena_pynė su sūriu

 

Susiję produktai:

Komentarai