ŠvenčiamerudenslygiadienįsuSaulėspynėsreceptu🥖🌞 Visi rudenskepiniaigardesnisuMalsena„Karališkais“ miltais! 🥨
Tešlai Jums reikės
600g kvietinių miltų „Malsena Karališki“;
60 g cukraus;
60 ml aliejaus;
2 vnt kiaušinių;
10 g sausų mielių;
9g druskos;
330 ml šilto vandens;
200 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio.
Dekoravimui
žiupsnelis sezamo sėklų
1 kiaušinis (plakiniui)
Paruošimas
Supilti visus tešlos ingredientus, išskyrus sūrį, į dubenį ir gerai išminkyti tešlą. Kai tešla taps vientisa ir elastinga, įmaišyti smulkiai tarkuotą sūrį ir dar kartą gerai perminkyti.
Iš tešlos atsverti 20 gabalėlių po 60 g ir iškočioti apie 20-30 cm ilgio lazdeles suplonintais galais.
Kiekvieną perlenkti per pusę. Jei labai limpa, pasibarstyti miltais. Gauname saulės spindulius. Iš likusios tešlos suformuojame tešlos rutulį saulės centrui.
Didelėje kepimo skardoje ar apvalioje ne mažesnėje nei 30 cm skersmens metalinėje torto formoje, išklotoje kepimo popieriumi, formuojame saulę. Plonieji galai guldomi į formos centrą. Spindulių viršuje paliekami tarpeliai tešlos pakilimui. Į centrą, ant plonųjų spindulių galų, dedame likusį tešlos rutuliuką ir stipriai paspaudžiame, kad tešla gerai priliptų. Paruoštą formą 30-40 min. paliekame šiltoje aplinkoje pakilimui. Jei reikia, uždengiame, kad paviršius neapdžiūtų.
Pakilusią tešlos saulę aptepame kiaušinio plakiniu, centrą apibarstome sezamo sėklomis.
Kepame 180-190 laipsnių temperatūroje 30-35 min., kol paviršius gražiai apskrus ir įgaus sodriai gintarinę spalvą.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku