Pyragas su avokadais ir pistacijomis | Malsena Pyragas su avokadais ir pistacijomis | Malsena
LT
EN

Receptai

Pyragas su avokadais ir pistacijomis

Pyragas su avokadais ir pistacijomis, kurį kepsime iš niekada nenuviliančių kvietinių „Self-raising“ miltų, puikiai tiks pavaišinti mielam artimųjų ir bičiulių būriui. Naudodami šiuos miltus galite kepti jau pamėgtus kepinius ar drąsiai eksperimentuoti bei tikėtis daug geresnio rezultato, nei kepant su įprastais miltais bei kepimo milteliais.

Tešlai

350 g kvietinių „Self-raising“ miltų

1-1.5 prinokusių avokadų

4 kiaušinių

220 g kambario temperatūros sviesto

200 g cukraus

50 ml pieno

50 g migdolų riešutų

1 a.š. žaliosios citrinos sulčių

1 a.š. vanilės ekstrakto

žiupsnelio druskos

Glajui

125 g cukraus pudros

3 v.š. žaliosios citrinos sulčių

2 v.š. smulkintų pistacijų riešutų

Paruošimas

Kepame pyragą
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
  • Perpjaukite avokadus pusiau, išimkite kauliukus. Sudėkite supjaustytus avokadus į dubenį, supilkite žaliosios citrinos sultis ir sutrinkite iki bulvių košės konsistencijos masės. Įdėkite sviestą, suberkite cukrų bei druską, įlašinkite vanilės ekstrakto – viską gerai išmaišykite. Vieną po kito įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite.
  • Kitame dubenyje sumaišykite sutrintus migdolų riešutus ir „Self-raising“ miltus. Supilkite miltus į pirmąjį dubenį per 2-3 kartus, kaskart įpildami ir šiek tiek pieno.
  • Ištepkite riebalais stačiakampio formos duonos kepimo skardą. Supilkite tešlą ir išlyginkite paviršių.
  • Kepkite orkaitėje apie 60 min. Ar keksas iškepęs, tikrinkite, įsmeigdami medinį smeigtuką, jei jis sausas – kepinys iškepęs.
  • Neskubėkite išimti iš kepimo formos, palikite atvėsti dešimčiai minučių.
Ruošiame glajų, puošiame pyragą
  • Mažame dubenyje sumaišykite cukraus pudrą su žaliosios citrinos sultimis.
  • Išimkite pyragą iš kepimo formos ir tolygiai, naudodamiesi teptuku, padenkite jo viršų glajumi, pabarstykite susmulkintų pistacijų.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai