350 g kvietinių miltų (550D arba šviesių spelta kvietinių miltų);
200 g pieno;
150 g viso grūdo kvietinių miltų (arba viso grūdo Spelta kvietinių miltų);
150 g cukraus;
2 kiaušinių;
125 g sviesto;
80 g vandens;
30 g šviežių presuotų mielių;
10 g vanilinio cukraus;
5 g druskos;
5 g cinamono.
Į šiltą vandenį (25ºC) įdėti mieles ir ištirpinti. Po to, suberti arbatinį šaukštelį cukraus ir 40 g miltų – viską išmaišyti ir palikti, kol masė pakils (apie 15-20 min). Į kitą dubenį supilti pieną ir 250 g kvietinių miltų bei pirma paruoštą mielių masę. Viską išmaišyti, kad neliktų sausų miltų ir palikti 30-40 min. Po to, į dubenį su pastovėjusia mase suberti abiejų rūšių miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską, kiaušinius ir išmaišyti tešlą. Tuomet supilti ištirpintą ir atvėsintą sviestą. Išminkyti tešlą, kol nelips prie rankų. Palikti 10 min pailsėti. Stalą pabarstyti miltais, tešlą šiek tiek iškočioti ir nubarstyti paviršių cinamonu (arba cinamono sumaišyto su cukrumi). Susukti į vyniotinį ir įdėti į riebalais išteptą kepimo formą. Kildyti apie 1 val. Pakilusio pyrago paviršių patepti kiaušinio plakiniu ir kepti apie 15 min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje (200ºC). Per šį laiką pyragas turi apskrusti (susiformuoti plutelė). Kai jis apskrus, sumažinti temperatūrą iki 190ºC ir dar kepti apie 30 min.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku