Pyragas „Žuvytė“ | Malsena Pyragas „Žuvytė“ | Malsena
LT
EN

Receptai

Pyragas „Žuvytė“

Auksines žuveles gaudo ne tik mūsų mylimieji vyrai. Išradingosios namų šeimininkės – taip pat, tik… virtuvėje!

Trapiai tešlai Jums reikės:

500 g Aukščiausios rūšies kvietinių miltų;

150 g margarino kepiniams;

150g grietinės 30%;

1 kiaušinio;

1 a. š. druskos;

1 a. š. cukraus.

Įdarui Jums reikės:

300g (4 gabalėliai) Jūros lydekos filė;

50 g Aukščiausios rūšies kvietinių miltų;

50 g aliejaus (žuvies kepimui);

70 g aliejaus (daržovių kepimui);

150 g morkų;

1 svogūno galvos.

Paruošimas

Ruošiame tešlą:
  • Miltus persijoti ant stalo, vidury suformuoti duobutę, į kurią sutarkuoti per burokinę tarką sviestą, įberti arbatinį šaukštelį cukraus ir tiek pat druskos. Visus produktus trinti rankomis, kol gaunami trupiniai.
  • Vėl suformuoti duobutę ir supilti grietinę bei kiaušinį, maišyti tešlą (minkyti nereikia, tik maišyti iki vientisos masės).
  • Tešlą uždengti ir įdėti į šaldytuvą 1 val.
Ruošiame įdarą:
  • Jūros lydeką ar kitos žuvies filė išplauti po tekančiu vandeniu, nusausinus apvolioti miltuose ir pakepti aliejuje.
  • Morkas nuplauti, nuvalyti ir sutarkuoti per burokinę tarką.
  • Nuplauti svogūną ir susmulkinti kubeliais. Kartu su daržovėmis lengvai apkepti aliejuje. Esant norui, daržoves galima pakeisti pievagrybiais.
Formuojame žuvies formą:
  • Plonai iškočioti tešlą (turi gautis du lakštai). Pirmiausia, suformuoti žuvytės formos pagrindą: ant vieno iš lakštų paguldyti pakeptos žuvies gabalėlius. Kiekvieną iš gabalėlių apipjauti paliekant maždaug 2 cm tešlos kraštelius.
  • Ant kiekvieno žuvytės pagrindo tolygiai uždėti keptų daržovių, jei naudojami pievagrybiai – pievagrybių.
  • Likusį tešlos lakštą supjaustyti 2 cm skersmens blyneliais. Blynelius išdėlioti ant žuvyčių įdaro “kuprelės” taip, kad atrodytų lyg žvynai.
  • Kepti iki 200 ⁰C įkaitintoje orkaitėje, apie 15-20 min, kol gražiai pagels.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai