Paruoštą sluoksniuotą tešlą supjaustykite lapeliais (maždaug 20×30 cm). Šiam receptui paimkite vieną toki lapelį – jo užteks 6 krepšeliams, likusią tešlą užšaldykite arba įdarykite kitų įdaru.
Ruošiame įdarą
Užvirinkite stiklinę vandens (apie 200 ml). Susmulkinkite česnaką ir suberkite į verdantį vandenį, įpilkite šiek tiek aliejaus ir sudėkite špinatus. Virkite apie 5 min. Išvirus nukoškite.
Grietinėlę supilkite į virtų špinatų masę. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų ir gerai išmaišykite.
Formuojame ir kepame sluoksniuotos tešlos krepšelius
Paruoštą tešlą supjaustykite į šešias kvadratines dalis (10×10 cm). Padėkite jas ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kadangi tešla kepimo metu gali išsipusti ir nustumti įdarą į šoną, todėl tešlos viduriuką – vietą, kur bus sudėtas įdaras – subadykite šakute.
Įdarą paskirstykite ant kiekvieno tešlos kvadrato.
Ant kiekvienos špinatų krūvelės uždėkite po ožkos sūrio riekelę, pabarstykite druska ir pipirais.
Paėmę už visų keturių kvadrato kampų „uždarykite“ krepšelį, lenkdami kampus į vidurį. Patepkite krepšelių paviršių kiaušinio trynio plakiniu.
Krepšelius kepkite apie 15 min. iki 230 – 240°C įkaitintoje orkaitėje.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku