Šokoladainis su karamele ir riešutais | Malsena Šokoladainis su karamele ir riešutais | Malsena
LT
EN

Receptai

Šokoladainis su karamele ir riešutais

Šokoladainis su karamele ir riešutais pagal maisto tinklaraštininkę Kitchen Julie. Šįkart Julija priėmė iššūkį pagaminti dirbtinio intelekto sugeneruotą šventinį receptą. Rezultatas –  po keleto patobulinimų Julija iškepė be proto gardų receptą.

 

Šokoladainio tešlai reikės
  • 1 ir 3/4 stiklinės aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“
  • 1/2 stiklinės kakavos miltelių
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 stiklinės sviesto
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 1 kiaušinias
  • 1 v.š. vanilės ekstrakto
  • 1/2 stiklinės melasos
Karamelės įdarui reikės
  • 1 stiklinė cukraus
  • 1/4 stiklinės vandens
  • 1/2 stiklinės 35% riebumo grietinėlės
  • 1 v.š. sviesto
  • druskos
  • 1 stiklinė smulkintų lazdyno riešutų

Paruošimas

Šokoladainio tešla

  1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir kakavą.
  2. Atskirai ištrinti sviestą su cukrumi.
  3. Įsviesto masę įmaišyti kiaušinį, vanilės ekstraktą ir melasą.
  4. Sumaišyti sausus ingredientus su šlapiais ingredientais į vientisą masę.
  5. Formuoti stačiakampį lakštą ir dėti į šaldytuvą bent 1 valandai.
chocolate_and_caramel_brownie_cake-2 chocolate_and_caramel_brownie_cake-3 chocolate_and_caramel_brownie_cake-4
chocolate_and_caramel_brownie_cake-5 chocolate_and_caramel_brownie_cake-6

Karamelė

  1. Cukrų ir vandenį kaitinti ant vidutinės arba vos didesnės ugnies kol cukrus išsilydys. Jokiu būdu nemaišyti, kad cukrus nesikristalizuotų. Jei matyti karštesnės vietos, galima vos pasukti keptuvę, kad sirupas pajudėtų.
  2. Šildyti kol masė taps aukso-gintaro spalvos. Sumažinti kaitrą ir supilti grietinėlę su šaukštu sviesto bei žiupsniu druskos.
  3. Nuolat maišyti kol masė taps vientisa.
  4. Palikti švelniai kaisti kol vos sutirštės, tada įmaišyti smulkintus lazdynų riešutus.
chocolate_and_caramel_brownie_cake-9 chocolate_and_caramel_brownie_cake-10 chocolate_and_caramel_brownie_cake-11
chocolate_and_caramel_brownie_cake-12 chocolate_and_caramel_brownie_cake-13 chocolate_and_caramel_brownie_cake-15

Šokoladainis

  1. Paruoštą braunio tešlą iškočioti iki 0,5 cm storio, formuoti du stačiakampius.
  2. Tarp jų paskleisti karamelę ir pašauti į iki 180 C įkaitintą orkaitę (viršus+apačia) ir kepti apie 25 min.
  3. Leisti atvėsti, supjaustyti kvadratėliais. Skanaus!
chocolate_and_caramel_brownie_cake-8 chocolate_and_caramel_brownie_cake-18 chocolate_and_caramel_brownie_cake-19
chocolate_and_caramel_brownie_cake-22 chocolate_and_caramel_brownie_cake-23 chocolate_and_caramel_brownie_cake-25
chocolate_and_caramel_brownie_cake-28 chocolate_and_caramel_brownie_cake-30 Šokoladainis su karamele

Susiję produktai:

Komentarai