120 g tarkuoto parmezano sūrio (90 g tešlai ir 30 g papuošimui)
2 v.š. cukraus
1 a.š. druskos
1 a.š. džiovinto malto baziliko ir raudonėlio
3 v.š. alyvuogių aliejaus
30 šoninės juostelių
5 šaukštai nesūdyto sviesto
4 skiltelės česnako (smulkinto)
1 v.š. šviežių smulkintų petražolių
Padažas
Rekomenduojame patiekti su „Marinara“ padažu.
Paruošimas
Į vidutinio dydžio indą supilkite šiltą vandenį ir paskleiskite sausas mieles. Palikite pastovėti 5 minutes, kol mišinys suputos.
Kitame didesniame inde sumaišykite miltus, sūrį, cukrų bei druską, baziliką ir raudonėlį. Supilkite mielių-vandens mišinį ir 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, išmaišykite iki vientisos masės.
Perkelkite tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkykite 5 minutes iki plastiškos konsistencijos.
Likusiu šaukštu aliejaus patepkite didesnį indą ir perkelkite į jį tešlą. Apdenkite maistine plėvele ir leiskite pakilti šiltoje vietoje 1 valandą, kol tešla padvigubės.
Tešlai pakilus įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių.
Pabarstykite miltai paviršių ir perkelkite tešlą iš indo. Iškočiokite į stačiakampio formą ir padalinkite į lygias 15 cm ilgio juosteles. Ant kiekvienos tešlos juostos uždėkite šoninės juostelę. Paimkite juostą už abiejų galų ir perkiškite juos vieną per kitą, tarsi rištumėte mazgelį. Laisvus kraštus pakiškite ir prispauskite po apačia, kad nesimatytų.
Perkelkite mazgelius ant kepimo popieriumi patiestos skardos ir kildinkite 30 minučių. Pakildinus kepkite 20 minučių arba iki gražiai apskrus.
Nedideliame inde sumaišykite sviestą, česnaką ir likusius 30 g parmezano sūrio. Šiuo mišiniu patepkite mazgelius ir kepkite dar 5 minutes.
Iškepus leiskite atvėsti ir papuoškite smulkintomis petražolėmis ar kitomis mėgstamomis žolelėmis. Patiekite su „Marinara“ arba kitu padažu.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku