Sourdough duona su burokėliais | Malsena Sourdough duona su burokėliais | Malsena
LT
EN

Receptai

Sourdough duona su burokėliais

Išbandykite fotogenišką, purią ir itin gardžią natūralaus raugo duoną su burokėliais.

Ko reikia duonos tešlai? (2 kepalai):
  • 225 g įmaišo
  • 100 g vandens
  • 750 g burokėlių tyrės
  • 800 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų
  • 200 g „Malsenos“ visų grūdo dalių ruginių miltų
  • 20 g smulkios jūros druskos
Priedai:
  • 400 g fetos sūrio, supjaustyto gabalėliais
  • 1 arbatinio šaukštelio pipirų (traiškytų)
Burokėlių tyrei:
  • 5-7 burokėlių (vidutinių)
  • Keletas šaukštų alyvuogių aliejaus

Paruošimas

Kaip ruošiamas įmaišas?

Prieš pradėdami ruošti tešlą, nepamirškite savo raugo pamaitinti. Geriausia, kad tai padarytumėte iš vakaro. Iš pamaitinto raugo ruoškite įmaišą.

Kaip ruošiamas įmaišas?

Įmaišui paimkite 25 g jūsų aktyvaus raugo ir atnaujinkite jį 50 gramų kvietinių miltų, 50 g viso grūdo kvietinių miltų bei 100 g vandens. Palikite 4-6 val. šiltai.

Kokia yra duonos kepimo eiga?
  1. Pirmiausiai pasiruoškite burokėlių tyrę. Apšlakstykite ir gerai padenkite burokėlius alyvuogių aliejumi. Įsukite burokėlius į aliuminio foliją ir kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 220 laipsnių, apie 1 valandą arba kol suminkštės. Leiskite burokėliams atvėsti. Galite nelupti burokėlių, užteks juos sutrinti smulkintuvu iki vientisos masės. Galite naudoti šaltą vandenį, jeigu prireiktų suskystinti tyrę. Šią tyrę galite naudoti tešlai tada, kai ji pasiekia 28-30 laipsnių temperatūrą.
  2. Tešlai sumaišykite visus miltus, vandenį, burokėlių tyrę. Šį mišinį palikite uždengtame dubenyje. Po 20 min. – 1 valandos į šį mišinį įjunkite įmaišą.
  3. Paruoštą tešlą galite lankstyti. Tai reikėtų daryti 3 kartus, maždaug kas valandą. Duonos tešla lenkiama už kraštų tempiant į vidurį, tai padarant su visais kraštais – keturis ar penkis kartus. Antrame duonos lankstyme reikėtų į tešlą įmaišyti druską.
  4. Paskutiniame duonos lankstyme įmaišomi priedai. Šioje duonoje naudojame fetą bei traiškytus juoduosius pipirus.
  5. Kai užlankstote duoną tris kartus, pakildinkite ją paskutinę valandą. Tuomet galite pradėti duonos formavimą.
  6. Iš šios tešlos gausite du kepaliukus, todėl padalinkite ją į dvi lygias dalis ir suformuokite pagal norimą formą – apvalią arba pailgą.
  • Suformavę duoną įverskite ją į pamiltuotą kildinimo krepšelį ir palikite dar valandai pasikildinti. kambario temperatūroje. Duona dar geriau subręs, j
  1. Pasiruoškite kepimo popierių, ant jo atsargiai perkelkite kepaliuką, jį apversdami. Paviršių pamiltuokite, o kepaliuką įpjaukite.
  2. Tuo metu įkaitinkite orkaitę iki 250 laipsnių. Kepimui jums reikės indo, kuris atsparus aukštai temperatūrai ir pakankamai sandarus, kad sulaikytų drėgmę puodo viduje (pavyzdžiui, ketaus arba emaliuotas troškinimo puodas). Jeigu kepate ketaus puode, orkaitę kaitinkite kartu su juo.
  3. Sumažinkite temperatūrą iki 230 laipsnių ir pirmąsias 25 min. duoną kepkite uždengtą, tuo metu ji iškyla, vėliau be dangčio apie 25 min, kol duonos pluta apskrunda.
  4. Duoną raikykite jau kiek atvėsusią.

Susiję produktai:

Komentarai