Šventinio stalo pažiba – Spelta miltų boba su kefyru! Leiskitės suviliojami šio gardaus deserto skonio, kurio unikalumą išryškina šviesūs MALSENA speltų miltai.
Jums reikės
300 g šviesių spelta miltų Malsena;
200 g cukraus;
1 stiklinė kefyro;
2 kiaušiniai;
100 g sviesto;
8 g kepimo miltelių;
4 g vanilinio cukraus;
žiupsnelis druskos
Paruošimas
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
Kitame inde kiaušinius išplakti su cukrumi iki kol masė pabals ir tūris ženkliai padidės.
Supilti kefyrą bei aliejų, šaukštu išmaišyti. Suberti vanilinį cukrų bei žiupsnelį druskos, išmaišyti.
Per kelis kartus įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, kol neliks sausų miltų.
Kepimo formą patepti trupučiu sviesto (arba aliejaus). Supilti tešlą.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintos orkaitės viduryje apie 50-60 min. Patikrinti ar iškepė įkišus medinį pagaliuką į storiausią bobos vietą, jį ištraukus švarų, neapsivėlusį tešla, boba bus iškepusi.
Iškepusiai bobai leisti visiškai atvėsti. Patiekiant galima aplieti cukraus glajumi ir dekoruoti pasirinktais papuošimasis.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku