125 ml pieno;
1 nedidelio kiaušinio trynio;
30 g riešutų aliejaus;
1 arbatinis šaukštelis klevų sirupo;
100 g viso grūdo spelta miltų;
200 g šviesių spelta miltų*
7 g sausų mielių;
5 g druskos;
pagal poreikį papildomai galite įberti cukraus.
50 g ištirpinto ir atvėsinto sviesto;
3 valgomieji šaukštai cukraus;
2 arbatiniai šaukšteliai cinamono;
2 arbatiniai šaukšteliai migdolų drožlių (pasirinktinai);
cukraus pudros (pasirinktinai).
Į indą įpilti pieną, įdėti kiaušinio trynį, aliejų ir klevų sirupą (cukrų), druską. Suberti miltus ir sausas mieles. Gerai sumaišyti, išminkyti tešlą, tada uždengti drobine skepeta ir palikti apie 1 valandą kilti.
Įdarui sumaišyti atvėsintą sviestą, cukrų ir cinamoną.
Padalinti tešlą į dvi dalis. Iškočioti abi dalis į 1 cm storo stačiakampius. Padalinti įdaro mišinį į tris dalis, dvi dalis paskirstyti ant iškočiotų tešlos papločių, paliekant 1 cm kraštelį neapteptą. Susukti tešlą kaip viniotinį, pradedant nuo ilgesnio papločio krašto. Kraštus gerai užspausti ir įpjauti suvyniotą ritinį per pusę išilgai, paliekant 5 cm neperpjautą kraštą. Pasukti perpjautą kraštą pjūviu į viršų, kad matytųsi įdaro sluoksniai ir supinti (susukti) dvi gautas vijas kaip virvę. Po to, sujungti gautos pynės kraštus taip, kad išeitų žiedo formos pynė. Taip paruoškite abu žiedus, kuriuos padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pynių paviršių patepti likusiu įdaro mišiniu ir pabarstyti migdolų drožlėmis. Taip suformuotus pyragus palikti 1 valandą šiltoje (kambario temperatūros) vietoje, kad pakiltų. Įkaitinti orkaitę iki 200ºC temperatūros, įdėti pakilusius pyragus ir kepti apie 15-20 minučių, kol pyragas taps rusvai auksinės spalvos. Iškeptus pyragus galimą apibarstyti cukraus pudrą.
Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku