Sviestiniai avižų ir kardamono sausainiai | Malsena Sviestiniai avižų ir kardamono sausainiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Sviestiniai avižų ir kardamono sausainiai

Šie sviestiniai avižų ir kardamono sausainiai tai dar vienas šių metų „Malsena kepimo akademijos“ receptas, kuris gimė pasitelkus dirbtinį intelektą. DI sugeneravo sausainių nuotrauką, pagal kurią maisto tinklaraštininkė ir kepimo kademijos ambasadorė Julija Steponavičiūtė sukūrė receptą. Išbandykite ir Jūs!

Jums reikės
  • 120 g sviesto
  • 80 g miltelinio cukraus
  • 1/2 šaukštelio malto kardamono
  • 100 g Malsena pilno grūdo avižinių dribsnių
  • 100 g Malsena „Karališkų“ miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 50 g kepintų nesūdytų pistacijų branduolių
  • Žiupsnio druskos
Papiošimui
  • 40 g 80% juodojo šokolado
  • saujelės pistacijų branduolių

Paruošimas

  1. Cukrų išmaišyti su minkštu sviestu.
  2. Suberti kardamoną.
  3. Suberti susmulkintus avižinius dribsnius bei miltus ir išmaišyti.
  4. Į masę įmaišyti smulkintas pistacijas.
  5. Tešlą sususkti ir padėti porai valandų į šaldytuvą.
  6. Rankomis suformuoti tešlos rutuliukus.
  7. Pašauti į iki 200 C įkaitintą orkaitę (viršus+apačia) ir kepti apie 15 min.
  8. Atvėsususius sausainius papuošti lydyti šokoladu ir smulkintais pistacijų branduoliais.
2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-2 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-3 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-4
2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-5 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-6 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-7
2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-11 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-13  2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-14
Sviestiniai avižų ir kardamono sausainiai 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-20 2023-12-07_butter_and_oat_cardamom_cookies-23

Susiję produktai:

Komentarai