Traškūs žagarėliai | Malsena Traškūs žagarėliai | Malsena
LT
EN

Receptai

Traškūs žagarėliai

Bene kiekvieno vaikystės mėgstamiausias desertas, kurį dažniausiai gamina visa šeima: mama ruošia tešlą, vaikai su nekantrumu suka žagarėlius, o tėtis kepa juos karštame aliejuje. O geriausia viso proceso dalis – apibarstyti cukraus pudros dulksna!

Jums reikės:
  • 50 g sviesto
  • 300 g „Malsenos“ aukščiausios rūšies kvietinių miltų (550D)
  • 3 kiaušinių trynių
  • 100 g grietinės
  • 1 citrinos žievelės
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukštai degtinės
  • žiupsnelio druskos
  • 500 ml aliejaus virimui
  • cukraus pudros apibarstymui

Paruošimas

  1. Minkštą sviestą išsukite su kiaušinių tryniais, grietine, keliais šaukštais degtinės ir citrinų sulčių, smulkiai įtarkuokite vienos citrinos žievelę.
  2. Į paruoštą masę įmaišykite miltus ir druską, užminkykite kietoką tešlą. Ją reikėtų minkant rankomis vis patempti, kad taptų elastinga.
  3. Paruoštą tešlą uždenkite maistine plėvele.
  4. Tešlą supjaustykite į kelis gabalus ir kiekvieną jų plonai iškočiokite, kad būtų maždaug 2–3 mm storio.
  5. Iškočiotą tešlą supjaustykite juostelėmis, juosteles padalinkite į 7 cm stačiakampius. Įpjaukite stačiakampio vidurį peiliu taip, kad galėtumėte perkišti stačiakampių galus per vidurį. Taip suformuosite bangeles.
  6. Žagarėliai verdami aliejuje, įkaitintame iki 170–190 C. Tinkamai įkaitusiame aliejuje žagarėliai kelias minutes verda ant dugno o apvirę iškyla į paviršių. Vienai pusei apkepus, juos reikėtų apversti ant kitos. Iškepusius žagarėlius sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
  7. Atvėsusius žagarėlius pabarstykite cukraus pudra.

Susiję produktai:

Komentarai