Turtingo skonio itališki biskočiai su apelsinų akcentu | Malsena Turtingo skonio itališki biskočiai su apelsinų akcentu | Malsena
LT
EN

Receptai

Turtingo skonio itališki biskočiai su apelsinų akcentu

Šis tradicinis itališkas šventinis kepinys tikrai patenkins ir išrankiausio smaližio norus. Kiaušiniais ir sviestu praturtina tešla sukuria itin plačią skonių paletę, o apelsino žievelė suteikia taip ilgai laukto šventinio potyrio.

Jei jūsų šeima yra kilusi iš Italijos, nei vienos Kalėdos neapsieina be šių naminių sausainių ir šviežio itališko espreso puodelio. Tačiau Gian Luca Demarco kviečia šalia tradicinių lietuviškų kepinių šiais metais išbandyti ir itališkųjų biskočių, kurie paįvairins jūsų šventinį stalą.

Jums reikės:

180 g cukraus,
1 kiaušinio,
265 g „Karališkų“ miltų,
110 g migdolų,
pusės apelsino žievelės,
pusės apelsino sulčių,
žiupsnelio druskos,
30 g kambario temperatūros sviesto,
1 kiaušinio trynio (aptepimui).

Paruošimas

Paruošimas
  • Į dubenį sudėkite cukrų, kiaušinį ir žiupsnį druskos. Viską gerai išmaišykite. Į masę berkite miltus, minkštą sviestą, apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite rankomis. Kai masė pakankamai sulipusi, dėkite migdolus, apelsino žievelę. Minkykite, kol viskas tolygiai pasiskirstys.
  • Tešlą padalykite į dvi lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite pailgą ritinį. Dėkite tešlas ant kepimo popieriumi išklotos skardos,  patepkite viršų kiaušinio tryniu.  Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje  apie 20 min.
  • Ištraukite iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tada peiliu kepalą įpjaukite šiek tiek įstrižai, suformuodami maždaug 1,2 cm storio gabaliukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite iki 160° įkaitintoje statinėje orkaitėje dar 15 minučių. Iškepus leiskite pravėsti.

Tobulų biskočių paslaptys:

Pjovimas. Pjaudami biskočius visada naudokite dantytą peilį (geriausia naudoti duonos peilį), kad supjaustytumėte gražius ir lygius griežinėlius, o pjaunant šie nesutrupėtų.

Kantrybė. Po pirmojo kepimo leiskite biskočiams atvėsti apie 10 minučių, bet nepalikite vėsti per ilgai. Jei paliksite sausainius per ilgai, tešla taps per kieta ir ją bus sunku pjaustyti, jei pjaustysite karštus, sausainiai sutrupės.

Pagardai. Pagrindinis gerų itališkų biskočių elementas yra migdolai. Pagal senąsias tradicijas įprasta naudoti neluptus migdolus, nes jie sausainiams suteikia ypatingo skonio. Tačiau galite eksperimentuoti ir naudoti kitus riešutus, sėklas ar džiovintus vaisius.

012009

Susiję produktai:

Komentarai