VAIKŲ MEDUOLIUKAI | Malsena VAIKŲ MEDUOLIUKAI | Malsena
LT
EN

Receptai

VAIKŲ MEDUOLIUKAI
Sudėtis

240 g kvietinių miltų 550D (+20 g prie sodos);
100 g medaus;
70 g cukraus pudros;
20 g vandens;
30 g sviesto;

2 kiaušinių;
5 g sodos;
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių;
0,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. malto muskato;
0,5 a.š. kt. prieskonių (kardamono, imbiero, kvapn. pipirų).

Paruošimas

Į indą supilti medų, vandenį, sudėti sviestą ir pašildyti iki 80°C. Po to, užpilti miltus ir greitai išmaišyti iki vientisos masės. Kai masė atvės, sudėti kiaušinius, suplaktus su cukraus pudra, prieskonius ir sodą, kurią prieš tai sumaišyti su 20 g miltų. Viska gerai išminkyti apie 10min. Tešlą iškočioti iki 5 mm storio lakšto, su formele išpjauti meduoliukus ir kepti iš anksto iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.

Susiję produktai:

Komentarai