240 g kvietinių miltų 550D (+20 g prie sodos);
100 g medaus;
70 g cukraus pudros;
20 g vandens;
30 g sviesto;
2 kiaušinių;
5 g sodos;
0,5 a.š. maltų gvazdikėlių;
0,5 a.š. cinamono;
0,5 a.š. malto muskato;
0,5 a.š. kt. prieskonių (kardamono, imbiero, kvapn. pipirų).
Į indą supilti medų, vandenį, sudėti sviestą ir pašildyti iki 80°C. Po to, užpilti miltus ir greitai išmaišyti iki vientisos masės. Kai masė atvės, sudėti kiaušinius, suplaktus su cukraus pudra, prieskonius ir sodą, kurią prieš tai sumaišyti su 20 g miltų. Viska gerai išminkyti apie 10min. Tešlą iškočioti iki 5 mm storio lakšto, su formele išpjauti meduoliukus ir kepti iš anksto iki 180-200°C įkaitintoje orkaitėje 10-12 min.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku