Vanilinio kremo tartaletė su šilauogėmis | Malsena Vanilinio kremo tartaletė su šilauogėmis | Malsena
LT
EN

Receptai

Vanilinio kremo tartaletė su šilauogėmis

Vanilinio kremo tartaletė

Traškus sviestinės tešlos pagrindas, švelnus vanilinis kremas ir šviežios uogos – elegantiškas desertas, kuris tiks tiek šventei, tiek jaukiam savaitgalio popiečiui. Pasitelkite kūrybą ir tegu ši tartaletė virsta tikru meno kūriniu.

Sviestinei tešlai reikės:
  • 315 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena Karališki“  kvietinių miltų
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 šaukštelio cukraus (nebūtina)
  • 226 g nesūdyto sviesto, labai šalto, supjaustyto kubeliais
  • 60–80 ml ledinio vandens
  • 1 kiaušinio baltymo (pagrindui patepti)
Vaniliniam kremui reikės:
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • Žiupsnelis druskos
  • 240 ml pieno
  • 240 ml grietinėlės
  • 4 kiaušinių trynių
  • 1 vanilės ankšties (arba 1 šaukštelio vanilės pastos)
  • 28 g nesūdyto sviesto
Papuošimui:
  • ~150 g šviežių šilauogių ar kitų uogų.

Paruošimas

Sviestinės tešlos ruošimas:

  1. Miltus, druską ir cukrų sumaišykite dubenyje.
  2. Sudėkite šaltą sviestą ir trinkite tarp pirštų ar naudokite konditerinį pjaustiklį, kol masė primins stambius trupinius.
  3. Pamažu pilkite ledinį vandenį, kol tešla pradės jungtis – nesuminkykite per daug.
  4. Suformuokite tešlą, suvyniokite į plėvelę ir dėkite į šaldytuvą bent 30 min.

 

Pagrindo kepimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
  2. Iškočiokite tešlą iki 3 mm storio, įklokite į tartos formą (geriausia – su nuimamais kraštais), palikdami šiek tiek kraštų.
  3. Užšaldykite formoje 15–20 min.
  4. Ant tešlos užėkite kepimo popierių, berkite pupeles ar keraminius rutuliukus ir kepkite 15 min.
  5. Nuimkite svorius, patepkite pagrindą plaktu kiaušinio baltymu ir kepkite dar 10–15 min, kol taps auksinės spalvos. Atvėsinkite.

Vanilinio kremo gamyba:

  1. Puode sumaišykite cukrų, krakmolą, druską. Po truputį supilkite pieną ir grietinėlę, maišydami iki vientisos masės.
  2. Įdėkite vanilės sėklas ar pastą, užvirkite ant vidutinės ugnies, kol kremas pradės tirštėti.
  3. Atskirai išplakite trynius. Į juos lėtai supilkite dalį karšto mišinio, išmaišykite ir viską grąžinkite į puodą.
  4. Kaitinkite dar 2–3 min iki tirštos, vientisos konsistencijos.
  5. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite sviestą, perkoškite per sietelį ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Tartaletės suformavimas:

  1. Į atvėsusį pagrindą supilkite vanilinį kremą ir išlyginkite.
  2. Papuoškite šviežiomis mėlynėmis.
  3. Dėkite į šaldytuvą bent 2 val., kad kremas sustingtų.
Malsena_Tartaletė Malsena_Tartaletė

Susiję produktai:

Komentarai