Veganiški avižiniai sausainiai | Malsena Veganiški avižiniai sausainiai | Malsena
LT
EN

Receptai

Veganiški avižiniai sausainiai

Ar žinojote, kad lapkričio 1 d. minime ir tarptautinę veganų dieną? Tai puiki proga išbandyti sveikesnius Malsena receptus iš augalinių produktų. 🌱​ Veganiški avižiniai sausainiai nudžiugins visus! 🍪

Jums reikės
  • 200 g „Malsena“ visų grudo dalių avižinių dribsnių;
  • 100 g kvietiniai miltų;
  • 50 g cukraus;
  • 2 g kepimo miltelių;
  • 1 g druskos;
  • 1 vnt banano;
  • 50 g razinų (ar kitų džiovintų uogų);
  • 60 g kokoso aliejaus arba veganiško margarino.

Paruošimas

  1. Kokoso aliejų arba margariną ištirpinti, bet neužvirinti.
  2. Bananą sutrinti su šakute.
  3. Razinas nuplikyti verdančiu vandeniu.
  4. Visus ingredientus supilti į dubenį ir gerai išmaišyti šaukštu arba tiesiog rankomis.
  5. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi.
  6. Rankomis arba šaukštu formuoti norimo dydžio sausainukus, lengvai paspausti iš viršaus.
  7. Kepti orkaitėje įkaitintoje iki 180-190 ̊C temperatūros apie 15-19 min kol paviršius apskrus. Sausainiai po kepimo dar bus minkšti, atvėsę  sutvirtės.

Skanaus

Veganiški avižiniai sausainiaiVeganiški avižiniai sausainiai

Susiję produktai:

Komentarai