Velykiniai sausainiai "Zuikučiai" | Malsena Velykiniai sausainiai "Zuikučiai" | Malsena
LT
EN

Receptai

Velykiniai sausainiai „Zuikučiai“

Šventinį stalą šiemet puoškite mielais velykiniais sausainiais! 😋 Juk į lėkštę atšuoliavę gardieji zuikučiai ne tik suteiks žaismingumo, bet ir virs puikiu desertu po sočių šventinių pusryčių ar pietų. 🍪🐰 Velykiniai sausainiai „Zuikučiai“ puikiai tiks lauktuvėms vykstant į svečius.

Jums reikės
  • 600 g aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“;
  • 400 g sviesto;
  • 200 g cukraus pudros;
  • 2 kiaušinių;
  • a.š. vanilinio cukraus.

Iš šio kiekio iškepsite apie 1 kg sausainių.

Paruošimas

  1. Sviestą pašildykite, bet neištirpinkite, įberkite cukraus pudrą ir plakite, kol masė taps vientisa.
  2. Įmuškite pirmą kiaušinį ir suplakite, tuomet įmuškite antrąjį ir dar plakti, kol masė taps balta ir puri kaip kremas.
  3. Į plakinį supilkite miltus bei vanilinį cukrų, plakite iki vientisos masės.
  4. Tešlą uždenkite plėvele ir palaikykite šaldytuve apie 1 valandą.
  5. Stalą pabarstykite miltais, išimkite tešlą ir iškočiokite apie 4 mm storio lakštą, išpjaukite norimos formos sausainius. Kočioti reikia greitai, kad tešla nesušiltų (su sušilusia tešla sunkiau dirbti). Visgi, jei tešla sušilo, dar truputį palaikykite ją šaldytuve.
  6. Jei norite, sausainukus galite patepti kiaušinio plakiniu ir pabarstyti cinamonu su cukrumi, kokoso drožlėmis arba smulkintais riešutais.
  7. Sausainius dėkite ant kepimo skardos (skardos tepti nereikia) ir kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje 180-200° C, 12-15 min., kol įgaus rusvai auksinę spalvą.

Dekoruokite pasirinktais priedais. Skanaus!

Velykiniai sausainiai Zuikučiai

Susiję produktai:

Komentarai