Viktorijos biskvitinis pyragas | Malsena Viktorijos biskvitinis pyragas | Malsena
LT
EN

Receptai

Viktorijos biskvitinis pyragas

Viktorijos biskvitinis pyragas – tai tikrų tikriausia angliškos popietės arbatos klasika, kuri populiari Didžiojoje Britanijoje iki pat šių dienų.

Ingredientai:
  • 240 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 240 g cukraus pudros
  • 480 g kvietinių miltų
  • 2 a. š. kepimo miltelių
  •  žiupsnelio druskos
  •  2 v. š. pieno
  •  4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
Įdarui:
  • 180 g braškių uogienės
  •  240 g grietinėlės (išplaktos)
  • cukraus pudros pabarstymui

Paruošimas

Trumpai apie pyragą

„Šis receptas atsirado žymiosios monarchės Viktorijos valdymo laikais, 19 amžiuje. Tuo metu rinkoje pasirodė kepimo milteliai, kurie leido išpurenti ir iškildinti biskvitą, net ir naudojant riebius ingredientus kaip sviestas. Gaminant šio riebaus biskvito tipo pyragą labai svarbios dvi taisyklės – gerai išsukti sviestą ir cukrų, kol masė bus puri. Taip pat svarbu įdėti kiaušinius į tešlą po vieną. O miltus ir kepimo miltelius – įmaišyti atsargiai, nepermaišant“, – sako „Malsenos“ kepimo akademijos ambasadorė Sonata.

Gaminimo eiga:
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tuo metu į dvi 20 centimetrų formas įklokite kepimo popierių ir lengvai ištepkite sviestu.
  • Išplakite sviestą su cukraus pudra taip, kad masė taptų puri.
  • Į kitą indą įsijokite miltus, kepimo miltelius ir druską. Į sviesto – cukraus masę įmaišykite kiaušinius dedant po vieną. Kai sudedate kiaušinius – į masę įsijokite miltus. Maišykite tik tiek, kad miltai susijungtų.
  •  Į tešlą įpilkite du šaukštus pieno. Padalinkite tešlą į dvi skardas.
  •  Kepkite 25 minutes arba kol taps gražios auksinės spalvos. Leiskite pilnai atvėsti.
Pyrago sutepimas:
  • Ant apatinio pyrago biskvito dedame didžiąją dalį braškių uogienės, ant jos – didžiąją dalį išplaktos grietinėlės. Uždedame viršutinį biskvito sluoksnį.
  • Ant viršaus sudedame likusią uogienę, grietinėlę, puošiame cukraus pudra ir uogomis.

Susiję produktai:

Komentarai