Viso grūdo avižinė bananų duona | Malsena Viso grūdo avižinė bananų duona | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo avižinė bananų duona

Viso grūdo avižiniai miltai + bananai 🍌= tobula viso grūdo avižinė bananų duona!

Jums reikės:
  • 1 ¾ stiklinės VISO GRŪDO avižinių miltų;
  • ⅓ stiklinės tirpinto kokosų aliejaus arba kokybiško augalinio aliejaus;
  • 2/3 stiklinės medaus arba klevų sirupo;
  • 2 kiaušinių;
  • 2 trintų bananų;
  • 1 a/š kepimo miltelių;
  • ½ a/š malto cinamono + pabarstymui;
  • ½ a/š druskos;
  • Pasirinktinai: 50 g smulkintų graikinių riešutų, 100 g šokolado kepiniams, razinų, džiovintų vaisių gabaliukų…

Paruošimas

  1. Įkaitinkite kepimo orkaitę iki 165°C, ištepkite riebalais keksui skirtą, stačiakampę kepimo formą (matmenys maždaug 23x13x6 cm).
  2. Didesniame inde sumaišykite medų (arba klevų sirupą) su pasirinktu aliejumi ir išplakite šluotele. Įmuškite kiaušinius ir gerai išplakite. Į gautą masę įmaišykite trintus bananus. Jei pasirinkote kokosų aliejų, masė gali pradėti kietėti. Taip nutikus, tiesiog lengvai pašildykite masę ant viryklės arba mikrobangų krosnelėje.
  3. Suberkite kepimo miltelius, cinamoną ir druską, viską gerai išmaišykite. Galiausiai įmaišykite į masę miltus. Maišykite lengvai, tešloje gali likti keletas gumuliukų. Jei nusprendėte įberti papildomų pagardų, suberkite juos.
  4. Supilkite tešlą į riebalais pateptą kepimo formą ir lengvai pabarstykite cinamonu. Jei norite šiek tiek papuošti duoną, naudodamiesi peilio galiukų, paviršiuje išpieškite „zig zagą“.
  5. Kepkite 55-60 min., kol į kepinio vidurį įsmeigtas medinis smeigtukas, ištraukus liks sausas. Jei kepate be pagardų, duona turėtų iškepti per 55 min., jei su pagardais – prireiks maždaug 1 val.
  6. Iškepus leiskite atvėsti formoje. Vėliau išimkite ir leiskite pravėsti dar 20 min. – pjaustykite ir patiekite tik duonai atvėsus.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai