1 v/š sezamo arba linų sėmenų (nemaltų) pabarstymui;
1 a/š druskos;
Kiaušinio.
Paruošimas
Sumaišykite miltus, druską ir tris šaukštus maltų linų sėmenų. Viską užpilkite karštu vandeniu (vanduo neturi būti verdantis) ir išmaišykite. Gautą masę sulipdykite į vieną gabalą, uždenkite ir palikite, kad miltai išbrinktų (palaukti teks apie 40 min).
Lengvai išplakite kiaušinį iki vientisos masės. Nedidelį kiekį kiaušinio plakinio palikite patepimui, likusį supilkite į grikių masę ir išmaišykite.
Tešlą lengvai iškočiokite iki maždaug 0.5 cm storio lakštą. Jei kočioti nepavyksta, tiesiog paplokite delnu, prispausdami šonus, kad lakštas gautųsi lygus. Lengviau tešlą suploti galite, uždėję pjaustymo lentelę ir spustelėję. Suspaustą lakštą supjaustykite norimo dydžio kvadratėliais, patepkite kiaušinio plakiniu, prieš tai jį šiek tiek praskiedę vandeniu. Pabarstykite linų sėmenų ir/arba sezamo sėklomis. Paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min, kol lengvai apskrus.
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku