Visų grūdo dalių miltų kūčiukai | Malsena Visų grūdo dalių miltų kūčiukai | Malsena
LT
EN

Receptai

Visų grūdo dalių miltų kūčiukai

Kūčiukai iš VISO GRŪDO miltų itin puikus pasirinkimas sveika mityba besirūpinantiems smaližiams.

Jums reikės:

1 kg VISO GRŪDO kvietinių miltų arba VISO GRŪDO speltų miltų;
550 ml vandens;
1/2 a. š. sausų mielių;
50 g cukraus (pagal skonį – galima ir visai nedėti);

2 a. š. vanilinio cukraus;
3 v. š. aguonų;
1/2 a. š. druskos;
70 g aliejaus

Paruošimas

  1. Į dubenį supilkite kambario temperatūros vandenį ir likusius produktus tokia tvarka: mielės, cukrus, vanilinis cukrus, miltai, aguonos, druska. Viską sumaišykite medine mentele arba spiraliniu maišytuvu pirmu greičiu iki vientisos masės.
  2. Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą rankomis arba spiraliniu maišytuvu antru greičiu, kol tešla nebelips prie rankų ar prie indo šonų.
  3. Tešlą palikite pastovėti 1 val., uždengę skepeta.
  4. Išimkite tešlą iš dubens ir padėkite ant miltais pabarstyto stalo. Atpjaukite piršto storio tešlos juostelę ir kočiokite rankomis, kol suformuosite ploną virvelę. Supjaustykite ją norimo dydžio gabaliukais, pabarstykite miltais, kad jie nesuliptų, ir dėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  5. Gabaliukus dėkite 1 cm atstumu vienas nuo kito ir kepkite iki 230°C įkaitintoje orkaitėje apie 10-12 min., kol šie gelsvai paruduos.
  6. Patiekite su aguonų pienu arba kisieliumi.Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai
Kristina2018-12-10 08:21 rašė:

Sveiksesnių kūčiukų receptūra. Ačiū

Malsena2018-12-10 11:54 rašė:

Ne tik sveikesnių, bet ir labai labai skanių.👍
Smagu, kad įvertinot!