VISO GRŪDO MILTŲ DUONOS LAZDELĖS SU ALYVUOGĖM | Malsena VISO GRŪDO MILTŲ DUONOS LAZDELĖS SU ALYVUOGĖM | Malsena
LT
EN

Receptai

VISO GRŪDO MILTŲ DUONOS LAZDELĖS SU ALYVUOGĖM
Sudėtis

350 g kvietinių miltų (550 D);
300 ml vandens;
150 g viso grūdo kvietinių miltų (arba Spelta kvietinių miltų);
50 g juodųjų alyvuogių;

50 g parmezano sūrio;
40 g sviesto (arba aliejaus);
20 g cukraus;
10 g druskos;
5 g sausų mielių.

Paruošimas

Į dubenį su šiltu vandeniu įberti mieles, cukrų, miltus, druską ir ištirpintą sviestą. Alyvuoges supjaustyti smulkiai, sutarkuoti parmezano sūrį ir suberti. Užmaišyti tešlą ir minkyti tol, kol nelips prie rankų. Tešlą palikti šiltoje vietoje apie 1.5 val. Po to, išimti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti lakštą. Lakštą supjaustyti apie 0.5 cm storio juostelėmis. Kiekvieną juostelę susukti, sudėti ant kepimo skardos ir taip paruoštas lazdeles palaikyti apie 30-40 min. Kepti iš anksto iki 220ºC prišildytoje orkaitėje, apie 10-12 min, kol taps gražios geltonai-rusvos spalvos.

Susiję produktai:

Komentarai