350 g kvietinių miltų (550 D);
300 ml vandens;
150 g viso grūdo kvietinių miltų (arba Spelta kvietinių miltų);
50 g juodųjų alyvuogių;
50 g parmezano sūrio;
40 g sviesto (arba aliejaus);
20 g cukraus;
10 g druskos;
5 g sausų mielių.
Į dubenį su šiltu vandeniu įberti mieles, cukrų, miltus, druską ir ištirpintą sviestą. Alyvuoges supjaustyti smulkiai, sutarkuoti parmezano sūrį ir suberti. Užmaišyti tešlą ir minkyti tol, kol nelips prie rankų. Tešlą palikti šiltoje vietoje apie 1.5 val. Po to, išimti tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir iškočioti lakštą. Lakštą supjaustyti apie 0.5 cm storio juostelėmis. Kiekvieną juostelę susukti, sudėti ant kepimo skardos ir taip paruoštas lazdeles palaikyti apie 30-40 min. Kepti iš anksto iki 220ºC prišildytoje orkaitėje, apie 10-12 min, kol taps gražios geltonai-rusvos spalvos.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku