Iš 227 g viso grūdo ruginių miltų, 7 g medaus (ar cukraus), 4 g druskos ir 170 g vandens išminkyti tešlą, uždengti kad neapdžiūtų ir palikti vėsiai 12-24 val.
350 g ruginio raugo;
408 g brinkintų miltų (žr.paruošimas viršuje);
113 g viso grūdo ruginių miltų;
5 g druska;
9 g sausų mielių;
50 g ruginių sėlenų (formavimui).
Rankomis išminkyti tešlą. Minkyti apie 3 min. Iš jos suapvalinti rutulį, įdėti į dubenį, uždengti, kad neapdžiūtų, ir rauginti kambario temperatūroje, kol tūris padvigubės. Išrūgusią tešlą iškrėsti ant gausiai sėlenomis pabarstyto stalo, suformuoti norimo dydžio rutulėlius ir iš jų iškočioti 3-5 mm storio apvalius tešlos skritulius. Abi puses gausiai apibarstyti sėlenomis ir pakočioti, kad sėlenos gerai priliptų. Viduryje su stiklinė išspausti skylę. Likutį išimti. Iš jo suformuoti mažą žiedelį. Perkelti tešlos žiedus ant kepimo popieriaus ar tiesiai ant kepimo skardos. Toliau, pusgaminį apie 1 val. pakildyti drėgnoje šiltoje vietoje. Tuomet paviršių subadyti (geriausiai storesniu pagaliuku) ir pašauti į iki 200˚C įkaitintą orkaitę. Kepti apie 20-30 min., kol paviršius gražiai paruduos.
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku