Viso grūdo suktinukai su vištiena | Malsena Viso grūdo suktinukai su vištiena | Malsena
LT
EN

Receptai

Viso grūdo suktinukai su vištiena

Viso grūdo avižiniuose miltuose gausu mineralų, vitaminų, skaidulinių medžiagų ir beta-gliukanų. O geriausia tai, kad šie miltai puikiai tinka visiems mėgstamiems kepinių receptams!

Blyneliams:

Išeis maždaug 8 blyneliai

1 kiaušinio;

1 a. š. cukraus;

130 ml pieno;

200 g VISO GRŪDO avižinių miltų;

3 v. š. aliejaus;

180–200 ml vandens.

 

Įdarui:

300 g vištienos krūtinėlės;

Žiupsnelio druskos, pipirų, lauro lapų (krūtinėlėms virti);

50 g baziliko lapelių;

Po žiupsnelio krapų ir petražolių;

2 pomidorų;

50 g graikinių riešutų;

200 g tepamo sūrelio.

Paruošimas

Ruošiame įdarą
  1. Kiaušinį išplakti su cukrumi. Į kiaušinio plakinį įpilti pieno ir aliejaus. Lengvai išplakti iki vientisos masės.
  2. Tada į kiaušinio, pieno ir aliejaus masę suberti miltus, išmaišyti.
  3. Tešlą, po truputį į ją pilant vandenį, gerai išmaišyti iki vientisos masės.
  4. Tešlą į įkaitintą keptuvę pilti samčiu, o pačią keptuvę laikant už rankenos sukti, kad tešla plonu sluoksniu pasiskirstytų po visą keptuvės dugną. Apkepti kiekvieną blyno pusę, kol gražiai pagels.
  5. Iškepusius lietinius sulankstyti taip, kaip labiau patinka.
  6. Vištos krūtinėles padalinti į 2–3 dalis ir išvirti.
  7. Krapus ir petražoles nuplauti, nusausinti ir smulkiai supjaustyti. Graikinius riešutus suknežinti peilio geležte.
  8. Virtoms krūtinėlėms leisti atvėsti, paskui mėsą suplėšyti nedideliais gabalėliais.
  9. Sudėti į indelį vištieną, baziliko lapelius, kitus žalumynus, smulkiai supjaustytą pomidorą ir riešutus. Viską gerai išmaišyti.
  10. Tepamu sūreliu tepti blynus, po to sudėti įdarą, susukti į vamzdelius, suvynioti į maistinę plėvelę ir padėti į šaldytuvą 4–5 valandoms, kad blyneliai prisigertų įdaro.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai