Žaliosios arbatos (Matcha) tiramisu | Malsena Žaliosios arbatos (Matcha) tiramisu | Malsena
LT
EN

Receptai

Žaliosios arbatos (Matcha) tiramisu

Jei italai ir japonai imtų ieškoti kompromisų virtuvėje, jie…

savaime suprantama, pagamintų – Žaliosios arbatos (Matcha) tiramisu!

Pabandom? :)

Tiramisu biskvitui:
Sirupas biskvitų sulaistymui:
  • 140g vandens
  • 90g cukraus
  • 5g žaliosios arbatos (Matcha) konditerinių miltelių
Kremui:
  • 250g Mascarpone kremo
  • 70g curkaus
  • 150ml plakamosios grietinėlės (30% riebumo)

Paruošimas

Kepame pagrindus
  • Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Atskirame inde išplakite kiaušinių trynius. Tuomet suberkite 50g cukraus ir išmaišykite su šluotele (plakti nereikia). Likusius kiaušinių baltymus išplakite su 70g cukraus iki standžių putų. Putas atsargiai įmaišykite į išplaktus kiaušinių trynius, kad masė išliktų puri, o baltymai smarkiai nesukristų.
  • Į kiaušinių masę pro sietelį palengvą įsijokite 100g miltų ir 5g žaliosios arbatos (Matcha) konditerinių miltelių. Atsargiai išmaišykite.
  • Sudėkite sviestą, pieną ir vanilės esenciją į atskirą indą ir ištirpinkite mikrobangų krosnelėje arba pakaitinę ant viryklės. Neleiskite užvirti. Sviestui atvėsus palengva supilkite jį į tešlą ir išmaišykite.
  • Tešlą suverskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Visiškai teisingai – formos nereikės. Tešlą paskirstykite ir išlyginkite ranka iki 1cm storio.
  • Kepkite iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Kepdami kartas nuo karto žvilgtelkite kaip „laikosi“ pagrindas, mat dėl savo plonumo jis keps itin greitai.
Ruošiame sirupą

Į atskirą indą supilkite 140g vandens, 90g cukraus 5g žaliosios arbatos miltelių, išmaišykite su šluotele.

Turėtumėte gauti skystą, sodrios spalvos, neskaidrų tirpalą. Šį sirupą naudosime pagrindams sulaistyti. Rekomenduojame pagrindus ne sulieti, o patepti tirpalu, naudojant konditerinį temptuką.

Kremas

Mascarpone kremą išsukite su 70g cukraus. Atsargiai sudėkite išplaktą grietinėle. Jei norite, visiškai žalio pyrago, galite į kremą įmaišyti ir šiek tiek žaliosios arbatos (matcha) konditerinių miltelių.

Sluoksniuojame

Pyrago pagrindui atvėsus iškirskite jame reikiamas formas. Mes tiesiog apvožėme ir įspaudėme indą, į kurį sluoksniavome tiramisu.

Sluoksniuokite taip: kremo masė, pagrindas, patepame sirupu, vėl dedame kremą – kartojame, kol telpa į indą/indus ir sunaudojame visus pagrindus ir kremą. Sluoksniavimas turėtų užsibaigti kremo sluoksniu, kurį papuoškite lengvu žaliosios arbatos miltelių sluoksniu (miltelius sijokite per sietelį).

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai