Jei italai ir japonai imtų ieškoti kompromisų virtuvėje, jie…
savaime suprantama, pagamintų – Žaliosios arbatos (Matcha) tiramisu!
Pabandom?
Į atskirą indą supilkite 140g vandens, 90g cukraus 5g žaliosios arbatos miltelių, išmaišykite su šluotele.
Turėtumėte gauti skystą, sodrios spalvos, neskaidrų tirpalą. Šį sirupą naudosime pagrindams sulaistyti. Rekomenduojame pagrindus ne sulieti, o patepti tirpalu, naudojant konditerinį temptuką.
Mascarpone kremą išsukite su 70g cukraus. Atsargiai sudėkite išplaktą grietinėle. Jei norite, visiškai žalio pyrago, galite į kremą įmaišyti ir šiek tiek žaliosios arbatos (matcha) konditerinių miltelių.
Pyrago pagrindui atvėsus iškirskite jame reikiamas formas. Mes tiesiog apvožėme ir įspaudėme indą, į kurį sluoksniavome tiramisu.
Sluoksniuokite taip: kremo masė, pagrindas, patepame sirupu, vėl dedame kremą – kartojame, kol telpa į indą/indus ir sunaudojame visus pagrindus ir kremą. Sluoksniavimas turėtų užsibaigti kremo sluoksniu, kurį papuoškite lengvu žaliosios arbatos miltelių sluoksniu (miltelius sijokite per sietelį).
Skanaus!
Turite klausimų? Parašykite mums!
Plačiau:
Sekite naujienas:
Informuojame, kad šioje interneto svetainėje yra naudojami slapukai. Paspaudę mygtuką Sutinku arba naršydami toliau patvirtinsite savo sutikimą dėl slapukų naudojimo. Bet kada galėsite atšaukti savo sutikimą pakeisdami interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus. Detalesnė informacija pateikiama privatumo politikoje.
Sutinku