Žuvainis su lašiša ir avokadų padažu | Malsena Žuvainis su lašiša ir avokadų padažu | Malsena
LT
EN

Receptai

Žuvainis su lašiša ir avokadų padažu

Lašiša + avokadų padažas + Aukščiausios rūšies kvietiniai miltai = tobuliausias žuvainis ir labai skanus vakarėlio ar pikniko akcentas 🍔😋

Bandelėms:
  • 7 g sausų mielių
  • 30 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1 kiaušinis
  • 430 g Aukščiausios rūšies kvietinių miltų „Malsena“
  • 50 g cukraus
  • 250 ml vandens
  • 1 a. š. druskos
  • 1 v. š. sezamo sėklų
  • 1 kiaušinio trynys, sumaišytas su 1 v. š. vandens (plakiniui bandelėms patepti)
Lašišos ir bolivinių balandų maltiniams:
  • 160 g bolivinių balandų, nusunktų vandeniu ir nusausintų
  • 500 ml vandens
  • 4 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 400 g lašišų filė, supjaustytos kubeliais
  • 80 g špinatų
  • Druska ir juodieji pipirai
Avokadų padažui:
  • 2 avokadai, susmulkinti kubeliais
  • 150 g grietinės
  • 2 v. š. laimų sulčių
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
Kepimui:
  • 80 g rukolos
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas

Kepame žuvainių bandeles
  • Išmaišykite mieles su drungnu vandeniu ir palikite 5-10 min, kol pradės putoti. Pamaišykite, putos turėtų ištirpti.
  • Dideliame inde išmaišykite sviestą, kiaušinį, miltus, cukrų ir druską. Tuomet, supilkite paruoštas mieles ir dar kartą gerai išmaišykite (apie 10-12 min).
  • Išmaišytą tešlą įdėkite į švarų, riebalais pateptą indą. Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 1-1.5 val. pakilti (tešla turėtų padvigubėti).
  • Padalinkite tešlą į 8 lygias dalis, formuokite plokščius skritulius arba padalinkite į specialiai bandelėms skirtas apvalias kepimo formeles (žiedus). Uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti 30-40 min (bandelės padvigubės).
  • Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Patepkite bandeles kiaušinio trynio ir vandens plakiniu, pabarstykite sezamo sėklomis. Kepkite 12-15 min, kol apskrus.
Gaminame lašišos ir bolivinių balandų maltinius
  • Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, jei kepate su ventiliatoriaus funkcija iki 160 laipsnių.
  • Bolivines balandas apkepinkite keptuvėje ant vidutinio kaitrumo ugnies. Kepkite apie 2-3 minutes.
  • Įpilkite vandens, šaukštą alyvuogių aliejaus ir įberkite žiupsnelį druskos.
  • Leiskite užvirti, tuomet apdenkite dangčiu ir kaitinkite ant mažo kaitrumo ugnies apie 20 minučių, iki bolivinės balandos sugers vandenį ir suminkštės. Maždaug per kepimo vidurį, praėjus 10 min., sudėkite kubeliais supjaustytą lašišą.
  • Nuimkite nuo ugnies ir sudėkite špinatus, išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Leiskite pastovėti 10 minučių.
  • Masę sukrėskite į maišymui tinkamą indą ar maisto trintuvo talpą, supilkite likusį alyvuogių aliejų, pagal skonį įberkite prieskonių. Sutrinkite iki vientisos masės.
  • Padalinkite masę į keturias dalis ir suformuokite storus papločius. Sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, palikdami maždaug sprindžio dydžio tarpus. Lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 25-30 minučių. Praėjus pusei kepimo laiko perverskite ant kitos pusės.
  • Išėmus iš orkaitės apdenkite folija ir leiskite atvėsti.
Ruošiame avokadų padažą

Visus avokadų padažui skirtus ingredientus sudėkite į maisto trintuvą ir įberkite žiupsnį druskos. Sutrinkite iki kreminės konsistencijos masės.

Baigiamieji darbeliai
  • Bandeles paskrudinkite ant grotelių. Ir perpjaukite pusiau. Nenusideginkite pirštų!
  • Apatinį bandelės padą patepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite rukolos lapus ir balandų bei lašišos maltinius. Ant paplotėlių šaukštu užtepkite avokadų padažo, Žuvainį užbaikite, uždedami viršutinę bandelės dalį. Kad žuvainis nepabirtų, galite jį persmeigti smeigtuku.

Skanaus!

Susiję produktai:

Komentarai